Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

PRACE есенно обучение 2021 (онлайн): Основи на биомолекулярните симулации и виртуалното разработване на лекарства, 20-24 септември 2021

септември 20, 2021 - септември 24, 2021

HPC AUTUMN SCHOOL 2021: „Основи на биомолекулното моделиране и симулации за приложни изследвания и виртуално разработване на лекарства“, организирано от BioExcel Center of Excellence, STFC Daresbury Laboratory, NCSA България и Софийския университет и в партньорство с AstraZeneca и NostrumBiodiscovery, ще се проведе онлайн от 20 до 24 септември 2021.

Едноседмичното обучение ще предостави въведение в основите на съвременните методи за биомолекулни симулации – молекулярна динамика (MD), 3D QSAR, интегративно моделиране, свободна енергия и хибридни QM/MM изчисления. Ще бъдат представени широко използвани софтуерни приложения (GROMACS, HADDOCK, PMX, ChemShell) и ще бъде демонстрирано използването им върху HPC ресурси.

Програма е насочена към приложни учени, които имат малък опит с изчислителните методологии и високопроизводителните изчисления (HPC). Подходяща е за млади изследователи (следдипломни и докторанти) с опит в естествените науки и по-специално фармация, биохимия и биофизика. Участниците от Централна и Източна Европа са добре дошли.

Повече информация, програма и регистрация: тук.

Детайли

Начало:
септември 20, 2021
Край:
септември 24, 2021