Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Семинар „Високопроизводителни изчисления за математиката и нейните приложения“, 28 юни 2023, София

юни 28, 2023 @ 09:55 - 17:00

На 28 юни 2023 г. (сряда) Националният център за високопроизводителни и разпределени пресмятания (НЦВРП) организира работен семинар “Високопроизводителни изчисления за математиката и нейните приложения“, който е фокусиран върху внедряването на високопроизводителни пресмятания (ВПП) в математиката и нейните приложения. Домакин на събитието е Институтът по математика и информатика към Българската академия на науките.
С нарастващата нужда от сложни пресмятания в множество области на науката и технологиите, ВПП се превръщат във фокусна точка в изследванията и приложенията. Този семинар ще навлезе в дълбините на математическите приложения на ВПП, изследвайки усъвършенствани алгоритми, иновативни изчислителни техники и казуси от приложения в реалния свят.
Организаторите предоставят платформа за учени и изследователи, които да си взаимодействат, да обменят идеи и да допринасят за растежа на ВПП общността в нашата страна. Семинарът е насочен към учени, изследователи, студенти и специалисти, които се интересуват от перспективите на ВПП в математиката и свързаните с нея области.
Повече информация и програмата може да намерите на: https://math.bas.bg/nchdc-seminar/

Детайли

Дата:
юни 28, 2023
Час:
09:55 - 17:00