Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Национален семинар по проекта NI4OS-Europe, 20 ноември 2020

ноември 20, 2020 @ 14:00 - 16:30

Проектът „Национални инициативи за отворена наука в Европа“ (NI4OS-Europe), има за цел да бъде един от основните контрибутори на портфолиото от услуги на Европейския Облак за Отворена Наука (EOSC), да допринесе за управлението на EOSC и да подпомогне глобалната отворена наука чрез подкрепа за създаването на националните инициативи за отворена наука в участващите страни, насърчаване на принципите на FAIR данни и предоставяне на техническа и политическа подкрепа за включване на доставчици на услуги в EOSC, включително общи услуги (изчисления, съхранение на данни, управление на данни), тематични услуги, хранилища и набори от данни.

Семинарът на NI4OS-Europe има за цел да предостави информация на всички, които се интересуват от Open Science Cloud в България. По време на това събитие ще бъдат представени основните инициативи в областта на отворената наука: EOSC, NI4OS-Europe, Българският портал за отворена наука, Националната научна програма за ИКТ, RDA.bg, OpenAir.bg и ще бъде направен преглед на българските дейности в тази област.

Всички презентации ще бъдат на български език. Очаква се на събитието да присъстват представители на изследователски институти и университети, национални инфраструктури и доставчици на услуги, библиотеки, издателства и други заинтересовани страни.

Програмата е налична на страница: https://events.ni4os.eu/event/30/

Регистрацията се извършва на следния линк: https://events.ni4os.eu/event/30/registrations/33/

Всички регистрирани ще получат линк с парола към ZOOM платформата за участие в срещата.

Очакваме Вашата регистрация и участие!

Някои важни материали: BG-NI4OS – EOSC и BG-NI4OS – FAIR

Организатори: проф. Анета Караиванова и проф. Тодор Гюров,  ИИКТ-БАН

Детайли

Дата:
ноември 20, 2020
Час:
14:00 - 16:30